Nieuws

Persbericht. 19 december 2018.

Resultaat inzamelingsacties Voedselbank Groesbeek en omstreken.

Deze decembermaand zijn meerdere inzamelingsacties gehouden ten behoeve van de Voedselbank Groesbeek en omstreken. In totaal zijn 12.298 artikelen lang houdbaar voedsel gegeven en daarnaast nog €530,15 gedoneerd.

Deels betreft het feestdagenproducten die nog deze maand aan de klanten van de voedselbank zijn meegegeven, zoals kerststollen, koekjes, chocolade, e.d. Met de rest is de opslagruimte weer goed gevuld. Deze voorraad wordt gebruikt om het hele jaar door de wekelijkse voedselpakketten aan te vullen. Op dit moment maken 100 huishoudens uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook-Middelaar gebruik van de voedselbank.

De voedselbank Groesbeek en omstreken bedankt alle gulle gevers hartelijk, ook namens de klanten.

Op 8 december hield de voedselbank zelf een inzamelingsactie bij 2 supermarkten in Malden, 2 in Groesbeek en 1 in Beek en op 15 december ook in Millingen aan de Rijn.

Er waren ook acties op initiatief van inwoners. Zo werd zaterdag 15 december een inzamelingsactie gehouden in Mook bij Plus Voet (Initiatiefnemer Piet Heisen) en van 14 t/m 19 december in Molenhoek (Initiatief van de Dorpsraad Molenhoek) bij de Spar.

Een hele grote donatie kwam van de Kringloopwinkel Groesbeek die op eigen terrein een kerstmarkt ten bate van de voedselbank heeft georganiseerd. Tijdens deze goed bezochte kerstmarkt werden op 16 december ongeveer 5000 artikelen aan de voedselbank geschonken. De Kringloopwinkel helpt de voedselbank al wekelijks met verse groente en fruit. Eerder deze maand kregen alle klanten van de voedselbank ook een kerstboom van de Kringloopwinkel Groesbeek.

Een overzicht van de inzamelingsacties en de opbrengsten per locatie:

Locatie artikelen €€
Malden AH en Plus 3725 149,70
Groesbeek AH 498 98,00
Groesbeek Supercoop 383 60,70
Beek, Nico de Witt 585 57,50
Mook, Plus Voet 700 14,25
Millingen aan de Rijn 751 150,00
Molenhoek, Dorpsraad 656
Kringloopwinkel Groesbeek 5000
Totaal 12298 530,15

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Maas 06 14 95 47 32

DE-waardepunten inzameling 2018.

Heeft u thuis nog waardepunten van DE (Douwe Egberts) of van Pickwick thee, dan kunt u die in maand december inleveren bij onderstaande winkels.

Voor die punten krijgt de voedselbank dan pakken koffie. Vorig jaar kregen we 203 duizend punten en die waren goed voor zo’n 450 pakken koffie.

Daar maakten we onze klanten bij de voedselbank weer blij mee.

De inzamelboxen staan in de volgende winkels.

Jumbo                                                          De Meent 1                            Groesbeek

Plus Beek Waterstraat 27 Beek
Albert Heijn Bellevue 3 Groesbeek
Buurtmarkt Breedeweg Bredeweg 61 Groesbeek
Coop De Bats 2-8 De Bats 2-8 Groesbeek
Jan Linders Spoorlaan Groesbeek
Supercoop Pannenstraat 19 Pannenstraat Groesbeek
SPAR Looyschelder Kerkplein 9a Leuth
Albert Heijn Malden Winkelcentrum 19 Malden
Hema Malden Promenade 14 Malden
PLUS Verbeeten Malden Winkelcentrum 20 Malden
Softstar Malden Zwerfkei 1 Malden
Albert Heijn Heerbaan 99 Millingen
Spar Molenhoek Prinsenweg 13 Molenhoek
Plus Voet Pr. Beatrixstraat 13 Mook
SPAR Looyschelder Reiner van Ooijplein 23 Ooij

 

BERG EN DAL – Inwoners van Berg en Dal kunnen de komende tijd fietsen voor een goed doel. In eerste instantie is dat de Voedselbank. Als de inwoners van Berg en Dal gezamenlijk 10.000 kilometer bij elkaar fietsen, dan gaat er volgens de organisatoren een mooi geldbedrag naar de lokale Voedselbank.

De actie loopt tot eind dit jaar en is opgezet in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Die vindt plaats van 16 tot en met 22 september en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Speciale app

Deelnemers moeten wel de app Ring-Ring downloaden. Alle fietskilometers van, naar en in de gemeente Berg en Dal tellen automatisch mee, want de Ring-Ring app houdt bij welke routes men rijdt en hoeveel kilometers er worden afgelegd.

Als het eerste doel, de 10.000 kilometer, is gehaald, dan kunnen de inwoners van Berg en Dal doorfietsen voor een ander lokaal goed doel. Inwoners met een idee hiervoor, kunnen dat insturen naar mobiliteitsweek@ring-ring.nu

Prijswinnaar 1 minuut winkelen AH vd Hatert

De prijswinnaar Roland Slijpen, sponsor van de Club van 200 bij SC Millingen en Odio, had het winnende lot voor het 1 minuut gratis winkelen bij AH vd Hatert gekocht. Roland deed echter een zeer mooi gebaar richting de Voedselbank van Millingen en Groesbeek door zijn prijs af te staan aan deze. Op dinsdag 27 februari mocht Anneke Westerhof, vergezeld door 2 collega’s van de voedselbank, een poging doen om de winkelwagen van de AH zo vol mogelijk te krijgen voor hun voedselbank. Zij is daar helemaal in geslaagd. De voedselbank Millingen en Groesbeek bedankt Roland voor dit mooie gebaar en wij als sponsorteam SC Millingen/Odio bedanken Johan en Mieke vd Hatert voor hun medewerking aan onze megaloterij!

Het sponsorteam SC Millingen/DKV Odio

 

DONEREN? Wij ontvangen graag uw voedsel of financiële bijdrage! DONEER VOEDSEL!DONEER GELD!