Maatregelen m.b.t. CORONA-virus

Uitdeling voedselpakketten In verband met het Coronavirus, en de bescherming van onze medewerkers, zullen voorlopig andere (striktere) regels gelden voor de uitgifte. Er mogen maximaal drie (in Malden max. 2) klanten naar binnen Hou zo veel mogelijk afstand van andere klanten en medewerkers (minimaal 1,5 meter) Een medewerker zet uw pakket klaar op een tafel. Als de medewerker een seintje geeft dat u mag overnemen, komt u dichterbij om uw spullen over te pakken in uw eigen tassen of krat Daarna maakt u zo snel mogelijk ruimte voor een volgende klant Bovenstaande regels zijn bedoeld om zo min mogelijk met elkaar in contact te komen, ter bescherming van onze medewerkers. Hoe vervelend ook, dat is op dit moment helaas nodig. Als onze medewerkers ziek zijn kunnen ze niet werken, en kunnen er dus ook geen voedselpakketten worden uitgedeeld. We hopen daarom op uw begrip en medewerking. Klanten die zich niet […]

Lees meer

Zaterdag 10 december 2022 – Decemberactie regionale inzameling Voedselbank

Zaterdag 10 december 2022 – Decemberactie regionale inzameling Voedselbank Voedselbank Groesbeek en omstreken voorziet klanten in de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook wekelijks van een pakket goede voeding: vers en houdbaar. Dat willen we graag blijven doen. Maar in deze tijd hebben we met twee nieuwe situaties te maken: het aanbod van leveranciers en supermarkten neemt af. En het aantal klanten neemt toe. Dus het is moeilijker om een goed aanvullend pakket te leveren. Daarom vragen we voor de jaarlijkse decemberactie nu extra aandacht en hulp. Op 10 december staan onze vrijwilligers bij de supermarkten in ons gebied met een wensenlijstje. We vragen u om in uw winkelmand of kar van deze lijst wat extra houdbare producten te doen en deze na de kassa af te geven aan onze vrijwilligers. Uiteraard ieder naar vermogen. Wij weten maar al te goed, hoe verschillend het besteedbare inkomen kan zijn. We staan […]

Lees meer

Soep voor de Voedselbank

Afgelopen week ontving de Voedselbank zelfgemaakte soep van een enthousiaste groep vrijwilligers, soep die erg in de smaak viel bij onze klanten!

Lees meer

Een hele warme bakker

‘Een bakkerij die dagelijks op ambachtelijke wijze volgens eigen receptuur vers brood en banket vervaardigt van kwalitatief hoogstaande grondstoffen’, mag zich warme bakker noemen. Toch mag in het geval van bakkerij ‘Hans De Echte Bakker’, gevestigd in centrum van Groesbeek en Beek, deze omschrijving volgens de Voedselbank Groesbeek en omstreken nog worden aangevuld met: ‘Een bakkerij waar een team werkt met een warm, sociaal hart.’ De reden voor deze aanvulling is de wekelijkse levering van een grote partij vers brood door deze bakkerij aan de voedselbank. En! als klap op de vuurpijl de 1.000 oliebollen die het team van Hans voor de klanten van de voedselbank bakte als aanvulling op het voedselpakket op vrijdag 31 december jl. Voedselbank Groesbeek en omstreken bedankt naast deze hele warme bakker ook alle andere bedrijven, instanties en particulieren voor de ontvangen goederen en financiële steun in 2021. Wilt u de Voedselbank Groesbeek en omstreken […]

Lees meer

Voedselbank uitgebreid besproken op Omroep Berg en Dal

23 december 2021 was onze Voedselbank Groesbeek e.o. een vol uur lang het onderwerp van Focus Welzijn op Omroep Berg en Dal. Samen met bestuursleden Jean Paul van Kuijk, Daan Steenman en Niko Raaphorst werd de voedselbank van alle kanten belicht. Gemist? De uitzending is hier terug te luisteren. Nog vragen na de uitzending? mail ons op info@voedselbankgroesbeek.nl. Doneren? Dat kan online, klik hier! Zoals in de uitzending ook gezegd: iedere euro is welkom!

Lees meer

Zeer goede opbrengst inzamelingsactie 2021

Zaterdag 11 december 2021 hield de Voedselbank Groesbeek e.o. in de regio Groesbeek, Malden, Millingen, Mook en Molenhoek weer haar jaarlijkse inzamelingsactie. Ook dit jaar zamelden vrijwilligers duizenden (bijna 13000!) houdbare producten in, die het komende jaar aan klanten van de Voedselbank kunnen worden uitgegeven. We danken alle vrijwilligers voor hun inzet, de donateurs voor hun giften, en de supermarkten voor hun medewerking!

Lees meer

Kunstloterij voor de Voedselbank Groesbeek e.o.

Voor drie euro? Ja. Voor drie euro. Actie ‘KUNST’ waarvan de opbrengst is bestemd voor Voedselbank Groesbeek is in voorbereiding!  Vier kunstenaars stellen een kunstwerk ter beschikking. Dat zijn Patricia Heijmen uit Molenhoek, Eva Vermeulen uit Mook, Ingrid Claessen uit Groesbeek en Mariëlle Poelen uit Groesbeek. Vier winkels stellen een actieplekje ter beschikking. Spar Molenhoek, Plus Mook, AH Groesbeek, Jan Linders Groesbeek. Daar vind je een doos met een gleuf en een stapel enveloppen. Je schrijft je naam en adres en telefoonnummer op de envelop en je stopt er drie euro in en dit depondeer die in de doos. Na afloop van de actie wordt de winnaar door loting bepaald. Je mag net zo vaak meedoen als je wilt. Al het geld is voor Voedselbank Groesbeek. De actie start op 22 november en loopt tot 11 december 16.00 uur.

Lees meer

Hoe bereikt u onze nieuwe locatie in Groesbeek?

Vanaf vrijdag 18 juni 2021 wordt voor de Groesbeekse klanten de utigifte gedaan vanuit ons nieuwe onderkomen aan de Muldershof. Ons pand is naast de inmiddels gesloten Coop-supermarkt. Het toegangshek staat op vrijdagmiddag voor u open, de ingang is het witte deurtje rechts. Uw fiets of brommer parkeert u binnen het hek. Auto´s kunnen parkeren op het pleintje. De uitgiftetijden blijven ongewijzigd.

Lees meer

Pizzarette voor een klant

De Groesbeekse Verswinkel Hemmy van Haaren verlootte tijdens de EK-wedstrijddagen een pizzarette onder haar klanten. De winnares van deze keukenhulp schonk haar prijs vervolgens aan de Voedselbank Groesbeek, om te verloten onder onze klanten. Een mooi gebaar, waarvoor dank! De pizzarette is terecht gekomen bij een familie die deze goed kan gebruiken voor een gezellige maaltijd samen!

Lees meer