St. Voedselbank Groesbeek en omstreken zoekt een vrijwilliger voor het ophalen van voedsel bij lokale leveranciers en Distributiecentrum in Arnhem en het vervoer van voedselpakketten naar de uitgiftepunten in Millingen a/d Rijn en Malden.

Voedselbank Groesbeek e.o. is een regionale tak van Voedselbanken Nederland, gericht op de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook-Middelaar. De doelstelling is om mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven hulp te bieden door hen gratis voedsel te geven, en om de verspilling van voedsel tegen te gaan.

De werkzaamheden als chauffeur worden uitgevoerd op woensdag(ochtend), donderdag (ploegendienst) en vrijdag (ochtend). Diensten zijn op roosterbasis, gemiddeld tenminste één dagdeel per 2 weken. De werkzaamheden zijn op vrijwillige basis, er staat geen vergoeding tegenover.

Voor het laden en lossen is een goede lichamelijke conditie belangrijk en natuurlijk is een geldig rijbewijs (B) een vereiste. We rijden met een grote bestelauto, (Peugeot Boxer / H3), daarom hebben we een voorkeur voor kandidaten met ervaring met het rijden in een grote bus.

In verband met o.a. het vervoer van gekoelde producten, moeten er met het oog op  voedselveiligheid ook werkzaamheden, zoals meten en registreren van temperaturen, verricht worden. Elke vrijwilliger krijgt een korte training voedselveiligheid.

Wij bieden een gezellige werksfeer, een goed gevoel en een jaarlijkse vrijwilligersavond.

Mensen die belangstelling hebben kunnen bellen met 06 – 12641878 of mailen naar cormajo@telfort.nl (t.a.v. Cor van Anholt).