Deze decembermaand zijn meerdere inzamelingsacties gehouden ten behoeve van de Voedselbank Groesbeek en omstreken. In totaal zijn door winkelende mensen 9231 artikelen lang houdbaar voedsel gegeven en daarnaast is nog €166,02 gedoneerd. Verder hebben winkeliers gratis voorzieningen geleverd om de inzameling te kunnen organiseren.

Deels betreft het feestdagenproducten die nog deze maand aan de klanten van de voedselbank zijn meegegeven, zoals kerststollen, koekjes, chocolade, e.d. Maar met het overgrote deel van de inzameling is de opslagruimte van onze Voedselbank weer goed gevuld. Deze voorraad wordt gebruikt om het hele jaar door de wekelijkse voedselpakketten aan te vullen. Op dit moment maken 120 huishoudens uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook-Middelaar gebruik van de Voedselbank.

De Voedselbank Groesbeek en omstreken bedankt alle gulle gevers hartelijk, ook namens de klanten.

Op 7 december hield de Voedselbank een inzamelingsactie bij 2 supermarkten in Malden, 1 in Groesbeek en 1 in Molenhoek. Er waren ook acties op initiatief van inwoners. Zo werd zaterdag 14 december een inzamelingsactie gehouden in Mook bij Plus Voet (Initiatiefnemer Piet Heisen), in Molenhoek (Initiatief van de Dorpsraad Molenhoek) bij de Spar en in Millingen bij Albert Hein.

Een doorlopende donatie komt van de Kringloopwinkel Groesbeek die wekelijks van een groenten- en fruitdistributiecentrum in de regio verse waar aan onze uitgiftepunten levert. Ook konden eerder deze maand alle klanten van de Voedselbank een kerstboom van de Kringloopwinkel Groesbeek afhalen.

Een overzicht van de inzamelingsacties en de opbrengsten per locatie:

Locatie Artikelen €€
Malden AH en Plus 5114 98,70
Groesbeek Jumbo 912 67,32
Mook, Plus Voet 1200
Millingen aan de Rijn 1030
Molenhoek 975
Totaal 9231 166,02

NB: Waar geen collectebus stond hebben de inzamelaars met ontvangen giften producten aangekocht.

Deze inzamelingsacties tonen weer aan dat mensen met elkaar begaan zijn en dat De Voedselbank als een betrouwbare partner wordt gezien.

Dank aan de winkeliers die praktisch en betrokken hebben meegewerkt aan deze actie, maar bovenal dank aan de velen die hun bijdrage hebben geleverd.

Bestuur Voedselbank Groesbeek e.o.