Het was koud zaterdag 10 december maar de opbrengst van de jaarlijkse inzamelingsactie voor de voedselbank was met ruim 15.500 producten hartverwarmend.

55 vrijwilligers waren actief in Malden (Albert Heijn en Plus – Visser), in Millingen (Albert Heijn), in Beek (Plus – Nico de Witt), in Groesbeek (Albert Heijn, Jan Linders en Coop De Bats), in Molenhoek (Spar) en in Mook (Plus – Wim Voet). Chauffeurs reden af en aan om volle kratten op te halen, lege aan te vullen. Het team van Beheer was (en is nog steeds) druk met het uitselecteren van alle producten.

De Voedselbank Groesbeek en omstreken verzorgt wekelijks voedselpakketten voor momenteel 120 huishoudens in totaal 315 personen in de gemeenten Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar. De ingezamelde langhoudbare producten vormen samen met groenten, fruit, brood, zuivel, eieren, vlees (ook vega) een zo gebalanceerd mogelijk voedselpakket van ca. 25 producten.

Sinds begin 2022 steeg het aantal klanten met ruim 30 huishoudens en bijna 100 personen. De opbrengst van de inzamelingsactie van afgelopen zaterdag is daarom zeer welkom. De Voedselbank Groesbeek en omstreken is iedereen enorm dankbaar voor alle gedoneerde producten en de ca. 900 euro in onze collectebussen! Dank ook aan de deelnemende supermarkten.

Wilt u onze voedselbank ook steunen? Gebruik de doneerknop op www.voedselbankgroesbeek.nl
Heeft u een vraag of wilt u contact? Mail ons: info@voedselbankgroesbeek.nl.