Wilt u voedsel doneren?
Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u voedsel brengen bij onze opslag aan de Pannenstraat 29, ingang aan de Muldershof te Groesbeek. De aanwezige vrijwilligers kunnen dan meteen beoordelen of we het aangeboden voedsel kunnen aannemen volgens de richtlijnen van de voedsel en warenautoriteit.

In de AH in Millingen en de Plus in Beek kunt u elke dag wat extra’s kopen voor de voedselbank en doneren in de daarvoor bestemde kratten

Koel- en diepvriesproducten kunnen we alleen aannemen als vaststaat dat deze producten altijd op de juiste temperatuur zijn bewaard. Daarom kunnen we van particulieren vooral houdbare producten aannemen, zoals:

  • Pasta’s en rijst
  • Maaltijdsauzen en mixen
  • Harde groenten (koolsoorten)
  • Soepen (blik en pot)
  • Groenteconserven en pureepoeder
  • Vlees en vis in blik
  • Houdbare zuivel(producten)
  • Broodbeleg (jam, hagelslag, pindakaas, e.d.)
  • Oliën en vetten

We zijn altijd op zoek naar leveranciers!
Wij halen wekelijks met onze koelbus voedsel op bij winkeliers en bedrijven. Soms wordt voedsel geschonken als sponsoring, vaak betreft het voedsel dat niet meer verkoopbaar is, maar nog veilig te consumeren. De voedselbank Groesbeek en omstreken is gecertificeerd en voldoet aan de eisen voor het waarborgen van voedselveiligheid. Graag komt de Voedselbank Groesbeek in contact met bedrijven die levensmiddelen kunnen leveren. Door  producten aan de voedselbank te schenken, besparen bedrijven kosten die de vernietiging met zich meebrengt. Wij streven naar gezonde voedselpakketten en kunnen naast houdbare producten ook verse en gekoelde producten gebruiken zoals fruit, groenten, aardappelen, vlees, vis, zuivelproducten, brood, etc. Ook diepvriesproducten  en producten diie voor de TGT datum (kunnen) worden ingevroren zijn van harte welkom.

Voor bedrijven die de Voedselbank regelmatig voedsel leveren doen we graag wat terug. We doen dat door bekend te maken dat u de Voedselbank Groesbeek steunt. We hanteren daarvoor dezelfde criteria als bij sponsors. Het gaat dan om de waarde van het geleverde voedsel per jaar.  Zie tabblad sponsors. Ook kunt u een raamsticker krijgen die u op glazen deur of ruit kunt plakken.

De Voedselbank Groesbeek e.o. een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Dat betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de belastingen. Dat geldt ook voor de waarde van gedoneerd voedsel. De Voedselbank kan u desgewenst een verklaring geven van de door uw bedrijf geleverde goederen. We gaan er wel vanuit dat u hiervoor zelf de administratie hiervoor bijhoudt.

Particuliere giften zijn ook van harte welkom
Als voedselbank mogen wij enkel giften in de vorm van voedsel of geld aannemen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met info@voedselbankgroesbeek.nl.