Voedselveilige en gezonde pakketten.

Wij werken volgens de richtlijnen voor voedselveiligheid en hebben het certificaat Waarborgen Voedselveiligheid. Het voedsel in de pakketten is goed voedsel en voor consumptie geschikt volgens de richtlijnen van Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. In die richtlijnen is ook aangegeven hoelang bepaalde soorten voedsel na de THT (tenminste houdbaar tot) datum gegeten mogen worden.

Vleesproducten worden ingevroren voor de TGT datum (te gebruiken tot.) en mogen wij nog 2 maanden daarna uitgeven. De producten die uit onze vriescel komen, zijn bedoeld om 1 a 2 uur voor de uitgifte van de pakketten wordt

Verse en bederfelijke producten worden gekoeld of diepgevroren vervoerd en bewaard. Tijdens vervoer, opslag en uitgifte van verse gekoelde en diepgevroren producten controleren we de temperatuur. Alle metingen worden bijgehouden in een logboek, zodat we ons kunnen verantwoorden.

Op bederfelijke producten zoals vers vlees staat een TGT datum (Te Gebruiken Tot). Na die datum mag het product niet meer verhandeld worden, ook niet door de voedselbank. Wel kunnen we dat verse product voor de TGT datum invriezen en dan mogen we het nog uitgeven binnen twee maanden.

Het is niet de bedoeling dat de “diepvriesproducten” uit het voedselpakket thuis weer worden ingevroren. Ze moeten bij thuiskomst in de koelkast en binnen 1 a 2 dagen bereid worden. U kunt het beste de vlees producten op de uitgiftedag of de dag erna bereiden. Door het bakken en braden worden eventuele bacteriën gedood en kunt u het bereide vlees nog enkele dagen in de koelkast bewaren om een paar dagen na de uitgifte op te eten.

Op donderdag kunnen wij in het regiocentrum Arnhem de basispakketten ophalen. We vullen dat in ons distributiecentrum aan met voedsel dat wij van onze lokale leveranciers gekregen hebben. Op vrijdag kan het voedselpakket afgehaald worden. We hebben een uitgiftepunt in Groesbeek, Malden, Millingen aan de Rijn en Ooij. Op het uitgiftepunt is een lijst aanwezig (verstrekt door de Voedselbank) waarop de cliënten vermeld zijn die de betreffende week in aanmerking komen voor een pakket. Deze lijst wordt voor ontvangst van het pakket afgetekend.